Tisdag 21 maj 2019

Team Hansen kör VM-serien i rallycross

Kevin och Timmy Hansen. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Kevin och Timmy Hansen. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

I höstas såg det mörkt ut – men nu har alla bitar fallit på plats. Familjen Hansen från Götene kommer att köra VM-serien i rallycross även den här säsongen.

Det blev motorstopp för hela familjen Hansen i höstas när Peugot meddelade att företaget drog sig ur VM-serien i rallycross. Det innebar att Susanne, Kenneth, Timmy och Kevin stod utan både bilar och stöttning för att kunna köra 2019.

Men teamet har jobbat hårt under vintern för att ändå kunna vara med och tävla den här säsongen. Nu står det klart att det blir ännu en VM-säsong, detta i nystartade Team Hansen MJP. Österrikaren Max J. Pucher har gått in som ägare.

I januari meddelade Team Hansen att man även skulle köra nystartade serien GRC Europe, så nu blir det dubbla serier för Göteneteamet.

– Under en lång tid var det osäkert om vi skulle kunna köra VM den här säsongen och jag är oerhört lättad över att det har löst sig. Nu har vi nya mål att jobba mot. Nya tävlingar och förhoppningsvis nya segrar, säger Timmy Hansen i ett pressmeddelande.

Susann Hansen, team manager, erkänner att det varit en jobbig tid efter att Peugots besked kom i höstas.

– Vi var, både mentalt och känslomässigt, på botten ett tag. Men nu, äntligen, är vi tillbaka. Under den här tiden har vi fått stort stöd från fans, partners och andra. Det såg länge ut som ett omöjligt uppdrag, men vi tog det för steg för steg och nu är vi här, kommenterar Susann.

Kenneth Hansen, med många VM-segrar på meritlistan, är också strålande glad över den nya uppgörelsen.

– Direkt när beskedet kom och hela familjen stod utan både bil och support är något av det jobbigaste vi upplevt. Men vi har jobbat hårt och ägnat varje vaken timme åt att få ihop det här och att kunna köra VM även i år. Vi är verkligen jätteglada, säger Kenneth.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer