Tisdag 21 maj 2019

Grästorp får bakläxa från kommunalförbund

Kommunalrådet Tobias Leverin (C) får ge plats för en socialdemokrat vid Kommunalförbundet Skaraborgs möten.
Kommunalrådet Tobias Leverin (C) får ge plats för en socialdemokrat vid Kommunalförbundet Skaraborgs möten.

Ett av Grästorps två kommunalråd är inte välkommen till Skaraborgs kommunalförbunds Skaraborgs möten. Den politiska majoriteten har bara rätt till en plats.

Skaraborgs kommunalförbund samlar ledande företrädare för kommunerna i Skaraborg. Enligt reglerna ska det vara en från den politiska majoriteten, normalt kommunstyrelsens ordförande. Dessutom en representant för kommunens opposition.

Men i Grästorp har den politiska majoriteten avskaffat oppositionsrådsposten. Något som Socialdemokraterna protesterat mot. Istället har Moderaterna och Centerpartiet, som har en valteknisk samverkan, tagit var sin kommunalrådspost.

Men det innebär inte att bägge dessa kommunalråd får företräda kommunen i kommunalförbundet, uppger tidningen NLT.  Så nu får Grästorp acceptera detta och istället skicka den ledande företrädaren för Socialdemokraterna utöver kommunalrådet Kent Larsson (M).

Därmed får kommunalrådet Tobias Leverin (C) stanna hemma.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer