Söndag 9 december 2018

Inget beslut om kommunalråd i Grästorp

Foto: Fredrik Andersson
Foto: Fredrik Andersson

Det blev inget beslut i Grästorps kommunfullmäktige om att skrota posten som oppositionsråd.

Socialdemokraterna kunde med stöd av Miljöpartiet återremittera frågan till kommunstyrelsen. Allianspartierna i Grästorp vill ta bort arvoderingen på 20 procent för kommunens oppositionsråd, som också är andre vice ordförande i kommunstyrelsen. Posten innehas av en socialdemokrat.

Istället vill Moderaterna, Centerpartiet och övriga alliansen att ett nytt kommunalråd med 65 procents arvodering ska inrättas för förste vice ordförande i kommunstyrelsen. Utöver kommunstyrelsens ordförande som är arvoderad på heltid.

De nya reglerna gäller först efter valet, men skulle med nuvarande politiska fördelning innebära att både Moderaterna och Centerpartiet får var sitt kommunalråd.

Nu skickas frågan tillbaka till kommunstyrelsen. Nästa kommunfullmäktige hålls den 20 juni, då frågan beräknas komma upp igen.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer