Måndag 19 april 2021

Folktandvård läggs ner i Hova

Folktandvården i Hova läggs ner. I fortsättningen måste alla patienter istället besöka folktandvården i Gullspång, uppger Mariestads-Tidningen.

Vid årsskiftet upphörde uppdraget från regionens östra hälso- och sjukvårdsnämnd att folktandvården i Gullspång också måste ha mottagning i Hova vissa dagar i veckan. Mottagningen, vid vårdcentralen, har varit öppen en dag i veckan.

– Allt handlar om regionens ekonomi, som även tandvården blir drabbad av. En av neddragningarna ligger till grund för att man inte längre beställer det här från oss i Hova, säger Lars Jönsson, som är klinikchef folktandvården Gullspång och Töreboda, till Mariestads-Tidningen.

Han informerar också om att den specialisttandvård som några gånger per termin ges i Gullspång också kommer att försvinna. Istället hänvisas berörda patienter till Skövde.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer
Senaste nyheterna
Cederqvist till Djurgården Ingen fotboll i Skaraborg före 3 maj Digitala hjälpmedel ska rädda välfärden Anna-Karin lever sin lantliga dröm med åsnor Alla hästar ska registreras Vill bygga stor anläggning för biogas Kundernas val styr mjölkbondens vardag Födda 1956 och tidigare vaccineras i Västra Götaland Monica slår ett slag för röjsågen Djurskyddskontrollen har påverkats av pandemin