Söndag 7 juni 2020

Gullspång till final i skräpplockardagarna

Foto: Håll Sverige Rent
Foto: Håll Sverige Rent

Tio kommuner har gått till final i Håll Sverige Rents tävling för kommuner i kampanjen Skräpplockardagarna, som nu avslutats. En av dem är Gullspångs kommun.

Den vinnande kommunen och dess invånare får ta emot en gratiskonsert med Panetoz.

– Att kunna erbjuda en meningsfull och lärande utomhusaktivitet har varit extra uppskattat den här våren. Inte minst med tanke på att Folkhälsomyndigheten rekommenderar våra skolor att mer av undervisningen ska hållas utomhus, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

I fredags avslutades kampanjen, som samlade över 700 000 personer deltagare över hela landet. Drygt 600 000 av dem var barn. De tio svenska kommuner som hade flest antal skräpplockande barn, i förhållande till antal barn i kommunen, tävlar om en gratiskonsert med Panetoz.

– Det är jätteviktigt för oss att ta ansvar för vår planet och hoppas att så många som möjligt joinar oss tillsammans med Håll Sverige Rent, hälsar Panetoz.

Följande kommuner hade flest skräpplockande barn i förhållande till antalet barn i kommunen och har därmed gått till final:

1. Arvidsjaur
2. Fagersta
3. Finspång
4. Flen
5. Gullspång
6. Härjedalen
7. Skinnskatteberg
8. Övertorneå
9. Lekeberg
10. Svenljunga

Vinnare i tävlingen kommer att presenteras den 1 juni.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer