Tisdag 28 september 2021

Högst snitt i Gullspång

I Västra Götalands län har under första halvåret 3 487 personer erhållit grönt avdrag om totalt 48 700 000 kronor. Det motsvarar 28 kronor per invånare och placerar Västra Götalands län på plats 6 av landets 21 län.

Snittet är 24 kronor per invånare men skillnaden mellan länen är stor. I Halland har man beviljats grönt avdrag om 39 kronor per invånare och i Norrbotten 5 kronor per invånare. Rikssnittet ligger på 24 kronor per invånare.

– Jag förstår att det finns en geografisk spridning, men den borde inte vara så här stor. Solceller är faktiskt mer effektiva när de är kalla, och det är många timmar sol i Norrbotten också. Särskilt så här års, säger Anna Werner, vd för branschorganisationen Svensk Solenergi, i ett pressmeddelande.

Högst belopp per invånare i Skaraborg finns i Gullspång, där snittet är 44 kronor per invånare. Flest köpare i en kommun i Skaraborg har Skövde, med 128. Minst antal köpare hittar vi i Essunga, med fem.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet