Fredag 27 maj 2022

Rätt väg för S och C

Centerpartisten Bo Hagström och socialdemokraten Carina Gullberg kan fortsätta styra Gullspång. Nu med stöd av det lokala partiet ”Rätt väg för Gullspång”.
Centerpartisten Bo Hagström och socialdemokraten Carina Gullberg kan fortsätta styra Gullspång. Nu med stöd av det lokala partiet ”Rätt väg för Gullspång”.

Socialdemokraterna och Centerpartiet behåller makten i Gullspångs kommun. Nu med stöd av det lokala partiet ”Rätt väg för Gullspång”. Därmed kan Carina Gullberg (S) omväljas som kommunstyrelsens ordförande.

In i det sista har det varit mycket oklart hur den kommande kommunledningen ska se ut i Skaraborgs nordligaste kommun Gullspång.

Moderaten Björn Thodenius (M) har siktat på att få ta över posten som kommunstyrelsens ordförande efter Carina Gullberg (M). Men splittringen har varit total.

Enligt Skaraborgsbygdens källor var det länge aktuellt med en bred koalition mellan Socialdemokraterna, Moderaterna och Centerpartiet. Detta föll på att Moderaterna inte internt klarade att fullfölja detta.

Nu blir det istället det lokala Rätt väg för Gullspång som med sina två mandat ger Socialdemokraterna och Centerpartiet de nödvändiga 16 mandaten av 31. Rätt väg har två mandat, Centerpartiet har tre och Socialdemokraterna har elva mandat.

Oppositionen har totalt 15 mandat. M har nio mandat, medan SD har tre mandat. V  och L återkom till kommunfullmäktige med vardera ett mandat. Feministiskt initiativ gick från två till ett mandat.

Därmed kan Carina Gullberg (S) omväljas som kommunalråd på kommunfullmäktiges nästa sammanträde, den 10 december.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer