Söndag 19 augusti 2018

Hanna Wighs nya grupp nekas partistöd

Hanna Wigh hoppade under hösten 2017 av Sverigedemokraterna.
Hanna Wigh hoppade under hösten 2017 av Sverigedemokraterna.

Det blir inga pengar för Hanna Wigh och de andra två politiska vildarna, och före detta Sverigedemokraterna, i riksdagen Pamel Gamov och Margareta Larsson.

De före detta SD-politikerna ville starta en egen politisk grupp och få partistöd för det.  Det säger Riksdagsförvaltningen nu nej till.

I januari gick de före detta SD-politikerna Hanna Wigh, Pamel Gamov och Margareta Larsson samman och bildade den egna politiska gruppen och föreningen Sveriges partipolitisk oberoende lista i riksdagen. Förhoppningen var att få ekonomiskt stöd för att bland annat kunna anställa personal till ett eget kansli.

Motiveringen till att riksdagsförvaltningen beslutat att avslå deras begäran är att gruppen inte är att ”betrakta som en partigrupp i partistödslagens mening och har således inte rätt till partistöd enligt lagen”.

 

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet