Torsdag 16 augusti 2018

Helena Trolläng blir utredningschef

Helena Trolläng slutar som polisområdeschef i Skaraborg, för att bli chef för polisens utredningsenhet i Väst.
Helena Trolläng slutar som polisområdeschef i Skaraborg, för att bli chef för polisens utredningsenhet i Väst.

Skaraborg får en ny polisområdeschef. Jan Hellnevi, som i dag är chef för lokalpolisområde östra Skaraborg, går i september in som tillförordnad polisområdeschef efter Helena Trolläng som då blir ny chef för utredningsenheten Väst

Regionpolischefen Klas Friberg fattade under onsdagen beslut i fråga:

– Jag är glad för att Helena ville ha uppdraget. Jag är övertygad om att hennes goda ledaregenskaper och gedigna kunskap och erfarenhet från utredningsarbete kommer att bidra till en bra verksamhet på utredningsenheten och för regionen som helhet, säger Klas Friberg.

Var tidigare åklagare
Helena Trolläng har tidigare arbetat som åklagare och har inom polisen haft ledande befattningar inom Polisområde Skaraborg, länsordningspolisen, förvaltningsavdelningen och i Polisområde Storgöteborg innan hon 2015 blev polisområdeschef i Skaraborg.

Hellnevi blir tf chef 
Helena tillträder den nya befattningen på utredningsenheten den 15 september och nu påbörjas rekryteringsarbetet för att hitta en ny chef till PO Skaraborg.

Under tiden som det pågår kommer Jan Hellnevi, i dag chef för lokalpolisområde östra Skaraborg, att gå in som tillförordnad polisområdeschef.

 

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer