Torsdag 30 mars 2023

Historiskt rekord för e-logistik

KAN VÄXA. Företaget e-logistiks lager finns i Götene och omfattar nu 10 500 kvadratmeter med option på ytterligare 2 500 kvadratmeter.
KAN VÄXA. Företaget e-logistiks lager finns i Götene och omfattar nu 10 500 kvadratmeter med option på ytterligare 2 500 kvadratmeter.

Med ett nytt historiskt rekord på över 100 000 order ser framtiden ljus ut för Göteneföretaget e-logistik.

Företaget e-logistik är en ledande aktör inom tredjepartslogistik för e-handel, baserat i Götene och Göteborg.

Koncernen, som grundades 2006, växer så att det knakar och slog i september nytt rekord när det kommer till antalet order under en enskild månad. I siffror handlar det om över 100 000 order.

En coronaeffekt

– September månad är normalt inte en jätte stark månad så att vi når nytt all-time-high i antal order kommer oväntat. Förklaringen ligger främst i att våra kunder säljer över förväntan ochatt många nya har kommit till, säger Jonas Hamrén Berggren, VD på e-logistik, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Det finns en coronaeffekt i detta också där e-handel prioriteras före butik och där tidigare slutsålda varor åter kommit in i lager. Flera av våra större kunder ligger dessutom sortimentsmässigt fördelaktigt med avseende på pandemin.

Kan växa ytterligare

Företagets lager finns i Götene och omfattar nu 10 500 kvadratmeter – med möjlighet att växa ytterligare.

– Trots att vi växer som vi gör med både befintliga och nya kunder så både vill och kan vi ta emot fler. Det finns kapacitet kvar i Götene och vi har även möjlighet att växa på andra platser om vi bestämmer oss för det, avslutarJonas Hamrén Berggren.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet