Onsdag 20 februari 2019

Över en halv miljon insamlad på Rock mot Cancer

Foto: Siewert Anderson
Foto: Siewert Anderson

När Rock mot Cancer firade fem år i Hjo Stadspark föregående lördag var stadsparken fylld av människor som lyssnade till de nitton band som spelade och som genom att lämna en frivillig entréavgift, handla, äta och stoppa pengar i insamlingsbössorna, bidrog till ett fantastiskt resultat.

– Förra årets siffror på 435.000 kronor trodde vi var oslagbara, säger Gerda Anderson, som var en av många som hade fullt upp med att räkna pengar under den tolv timmar långa festivalen.

– Vi har passerat de oslagbara siffrorna med råge menar föreningens kassör Håkan Forsberg och får medhåll av John Jarstål.

Överskottet blev nämligen 535.000 kronor som nu kommer att skickas till föreningen Barncancerfonden Västra.

”En förening med ca 1200 cancerdrabbade barn med familjer. Där vet vi att pengarna kommer att göra stor nytta och vi vet också att inget försvinner på vägen. Vi återkommer troligen med en ny festival nästa år, men nu måste vi vila efter ett hårt jobb som gav ett jättefint resultat. Ett stort tack till alla som har hjälpt oss att uppnå detta!”, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Foto: Siewert Anderson

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet