Onsdag 26 september 2018

Inget MÖS för Tidaholm

Tidaholm slår vakt om lokal kontroll av miljö- och hälsoskyddsfrågorna i kommunen.
Tidaholm slår vakt om lokal kontroll av miljö- och hälsoskyddsfrågorna i kommunen.

Tidaholm väljer att inte söka medlemskap i Miljösamverkan Östra Skaraborg (MÖS)

Tidaholm väljer att gå sin egen väg. Tidigare har kommunen sagt nej till att samarbeta med övriga kommuner i Avfallshantering östra Skaraborg (AÖS).

Nu säger kommunen också nej till att gå in i Miljösamverkan Östra Skaraborg (MÖS).

Miljö- och hälsoskyddsnämnden i Tidaholm ser inga fördelar med detta. Kommunstyrelsen har därför i bred enighet beslutat att inte ansöka om medlemskap i MÖS.

MÖS

Miljönämnden östra Skaraborg är nämnden för tillsyn, kontroll och prövning inom miljö- och hälsoskyddsområdet samt livsmedelskontroll för Falköpings, Hjo, Karlsborgs, Skövde och Tibro kommuner.

AÖS

Avfallshantering Östra Skaraborg är ett kommunalförbund med ansvar för insamling och behandling av hushållsavfall samt information, regelskrivning och planering av hushållsavfallets omhändertagande.

Hjo, Skövde och Tibro. Karlsborg, Töreboda, Falköping, Skara, Gullspång och Mariestad. Utöver Tidaholm är det enbart kommunerna i västra Skaraborg som inte ingår i detta kommunalförbund

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer