Torsdag 30 mars 2023

Jonas kan bli Årets eldsjäl

ELDSJÄL. Jonas Johansson från Tidavad är viltförvaltare vid Stora Ek. Foto: Privat
ELDSJÄL. Jonas Johansson från Tidavad är viltförvaltare vid Stora Ek. Foto: Privat

När Årets Eldsjäl koras på Jaktgalan 2021 kan det bli en Skaraborgare som får ta emot utmärkelsen. Jonas Johansson från Tidavad är nominerad, något som Mariestads-Tidningen var för med att rapportera om. 

Jaktgalan anordnas av tidningen Allt om jakt och vapen samt Svenska Jägareförbundet. Den här gången kommer festligheterna hållas digitalt den 20 februari.

På galan hyllas jägare som gjort något utöver det ­vanliga eller som på något sätt gjort en stor insats för jakten under jaktåret 2019-2020. Det är ett tillfälle då jakten och jägarna lyfts.

Jonas Johansson, som ni kunde läsa om i Skaraborgsbygden tidigare i höstas, har nominerats i kategorin Årets eldsjäl. Utmärkelsen ges till en jägare som gjort stora insatser för jaktens existens och roll i samhället, som aktivt jobbat för att marknadsföra jakten, förmedlat en bra bild om jakten och bidragit till att fler intresserat sig för jakt samt ökat jaktacceptansen i landet.

Nomineringen lyder enligt följande:

”Jonas Johansson är en sann eldsjäl som driver ”Jakten för alla”, ett projekt för att hjälpa funktionshindrade ut på jakt. Han anordnar även välgörenhetsjakter varje år för att samla in pengar till olika organisationer. Detta gör han helt utan något som helst eget vinstintresse. Han är otroligt driven i sitt arbete med att hjälpa andra och han inspirerar andra funktionshindrade in i jakten och visar att det går att jaga och vara ute i naturen även som funktionshindrad.”

Omröstningen stänger på nyårsafton. Vinnaren avslöjas på galan som sänder på www.jaktgalan.se den 20 februari.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet