Måndag 3 oktober 2022

Stängda jourcentraler öppnar inte i år

Entrén till Sjukhuset i Mariestad, Närhälsan Mariestad och Regionens hus Mariestad.
Entrén till Sjukhuset i Mariestad, Närhälsan Mariestad och Regionens hus Mariestad.

Jourcentralerna i Mariestad och Falköping kommer att vara stängda året ut.

Vården har varit mycket ansträngd som en följd av pandemin och i april stängdes två av fyra jourcentraler i Skaraborg för att koncentrera resurserna. Patienter i Falköping och Mariestad har under helger hänvisats till jourcentralen i Skövde och närakuten i Lidköping som har haft lättare att bemanna och ett mer smittsäkert patientflöde.

I Falköping har jourcentralen varit stängd sedan april förra året. I Mariestad öppnade verksamheten i höstas för att åter stänga i början av februari.

Jourcentralerna skulle enligt tidigare beslut ha öppnat 1 juli, men det datumet skjuts nu fram ett halvår.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Senaste nyheterna
Hannu Sarenströms ”danska” trädgårdsliv Alla ska få insamling där de bor Köksredskap i glödhet design Hos Odenfönster är varje order unik Utvald av älgflugor Birgitta Fjaestad låter sig inte begränsas Sprakande kulturhöst i Skaraborg Dahlia får hösten att blomma Färre vårdplatser på grund av sjuksköterskebrist S, V och MP vill bilda en rödgrön ledning i regionen