Torsdag 23 mars 2023

Jula satsar vidare – i Finland

ÖSTERUT. Nu vänder Skarabaserade Julakoncernen blicken österut och tänker etablera både varuhus och e-handel i Finland.
ÖSTERUT. Nu vänder Skarabaserade Julakoncernen blicken österut och tänker etablera både varuhus och e-handel i Finland.

Nu är det dags för ytterligare en milstolpe i Julas historia. Den här gången handlar det om att etablera varuhus och e-handel i Finland.

Sedan tidigare finns Jula i Sverige, Norge och Polen. Men nu är det tänkt att Finland ska bli koncernens fjärde marknad.

− Att etablera Jula i Finland känns helt rätt. Finland ligger på samma breddgrad som Norge och Sverige med mycket skog och sjöar. Vi tror stenhårt på att finländarna kommer att ta till sig Julakonceptet på samma sätt som svenskar och norrmän har gjort, säger Karl-Johan Blank, Julas ägare och koncernchef.

Nya e-handelsmarknader

Parallellt med Julas etablering i Finland kommer även nya e-handelsmarknader att öppna upp.

− Vi startar nu även ett projekt för att öppna upp e-handel på flera olika platser runt om i Europa. Det handlar givetvis om att utveckla framgångsrik handel, men det handlar även om att utforska vilka marknader som har potential att kunna utvecklas vidare, berättar Julas VD Joachim Frykberg.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet