Tisdag 28 september 2021

Julas VD lämnar efter 19 år på företaget

Efter 19 år på Jula, varav tio år som VD, väljer Joachim Frykberg att lämna sina uppdrag i Jula Holdingkoncernen och Jula AB.

Joachim Frykberg började som marknadschef på Jula innan han axlade rollen som VD, först för Jula AB, och sedan även för koncernen Jula Holding. Nu väljer han att lämna sina uppdrag som VD för Jula Holding och Jula AB för att utforska nya möjligheter i livet.

Joachim Frykberg lämnar en välmående organisation efter sig. Jula har under flera år presterat rekordomsättningar och rekordresultat.

– Joachim har jobbat i verksamheten i 19 år och varit en av nyckelpersonerna i utvecklingen av det som är dagens Jula. Vi har arbetat nära varandra och det har varit många roliga år. Jula är ett företag i ständig utveckling och tillväxt och det finns alltid nya möjligheter och spännande projekt. Samtidigt har vi förståelse för att Joachim efter 19 år på Jula vill prova nya utmaningar. Jag önskar honom stort lycka till, säger Karl-Johan Blank, Julas ägare och koncernchef i ett pressmeddelande.

Joachim Frykberg kvarstår som VD för Jula AB och Jula Holding under en övergångsperiod. Jula och Jula Holding har utvecklats starkt under lång tid och den roll som Joachim Frykberg nu innehaft kommer att ersättas med två rekryteringar, en ny VD för Jula Holding och en ny VD för Jula AB. Karl-Johan Blanks roll är oförändrad som aktiv ägare och koncernchef.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet