Torsdag 16 augusti 2018

5 knop i Forsvik prisas

Göta Kanals äldsta sluss vid Forsvik.
Göta Kanals äldsta sluss vid Forsvik.

För nionde året i rad delas priset för årets Längs Göta kanalföretag ut. Utmärkelsen går i år till 5 knop i Forsvik. 

På onsdagen delas utmärkelsen Årets Längs Göta kanalföretag ut vid ett evenemang i Söderköping. Priset syftar till att uppmärksamma och belöna ett framgångsrikt företag längs Göta kanal.

Årets pris går till Kanalbutiken 5 knop i Forsvik, Karlsborg. Företaget öppnade sin verksamhet i det gamla omlastningsmagasinet vid slussen i Forsvik redan för 16 år sedan och nuvarande ägaren Charlotta Haskovec har sedan sex år tillbaka aktivt arbetat med att utveckla både företaget och platsen.

Hon driver idag två butiker, en glasskiosk och ställplats i Forsvik i Karlsborgs kommun.

Motiveringen för utmärkelsen lyder:
” Med kreativitet och en ständigt pågående utveckling bidrar 5 knop inte bara aktivt till Officiell Partner Göta kanal utan även till Forsvik som besöksmål längs Göta kanal. Lotta är en duktig och driven entreprenör som med sin framåtanda, sin genuina närvaro, sitt tydliga värdskap och inkluderande sätt lyfter företaget, orten och andra. Vi är stolta över att ha 5 knop som ambassadör för besöksmålet Göta kanal.”

Priset delas ut av Nätverket Officiell Partner Göta kanal som består av 50 företag som verkar i besöksmålet Göta kanal.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer