Onsdag 17 juli 2019

”Årets Tillväxt” till Karlsborg

Näringslivet i Karlsborg prisas som nummer ett i Västra Götalands län när det gäller ”Årets Tillväxt”. Förra året hade kommunen plats 27 av länets 49 kommuner.

Det är kreditupplysningsföretaget Syna som årligen utser ”Årets tillväxt”-kommuner i varje län.

– Det är jätteroligt att få ett kvitto på att Karlsborgs näringsliv mår bra. För två år sedan kände vi att vi började få kontroll över situationen och kunde satsa på framtiden. Det finns nog en eftersläpning för oss mindre kommuner. När det går bra så börjar det sticka iväg för de stora kommunerna och när det går dåligt är det där som svackan syns först, säger Fredrik Tidholm, näringslivschef på Karlsborgs Utveckling AB.

Bästa Tillväxt har delats ut varje år sedan 2007 och innebär att Syna jämför de två senaste boksluten för alla aktiebolag i hela Sverige som lämnat in minst två årsresultat.

Priset går till den kommun i varje län som har högst andel företag som uppfyller kraven på tillväxt. Tre olika variabler mäts hos alla aktiebolag i Sverige och om hur dessa har förändrats mellan de två senaste boksluten: ökat antal anställda, gått med vinst och en omsättningsökning på över fem procent. Av dessa siffror skapas ett tillväxtindex som gör att företagen i ett län kan jämföras med varandra.

De tio främsta tillväxtkommunerna i Västra Götaland är, enligt rapporten:
1. Karlsborg
2. Ale
3. Lilla Edet
4. Herrljunga
5. Mariestad
6. Vårgårda
7. Stenungsund
8. Falköping
9. Vänersborg
10. Kungälv

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer