Torsdag 9 juli 2020

Ingen utmaningsrätt i Karlsborg

Karlsborg.
Karlsborg.

Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet stoppade alliansens förslag att införa en ”administrativ utmaningsrätt” i Karlsborgs kommun.

De styrande allianspartierna i Karlsborgs kommun förlorade på måndagskvällen en votering om införande av administrativ utmaningsrätt. Detta eftersom alliansen inte har majoritet i kommunfullmäktige.

En liknande rätt har införts i Västra Götalandsregionen. Syftet är att stärka inflytandet hos personalen för att påverka det man tycker är felaktiga rutiner, eller som tar resurser.

– Det handlar om att kunna ifrågasätta arbetssätt och rutiner som kan upplevas som meningslösa, som tar tid och kraft från annat arbete, sa Torbjörn Colling (M) enligt tidningen SLA.

– Det här inflytandet hos medarbetarna finns redan. Det förväntas faktiskt från alla arbetstagare i Karlsborgs kommun att, i samverkan med sin chef, bidra just till det här du pratar om, utveckling av arbetssätt och rutiner, säger Anna Bruzell (S) enligt SLA.

Vid voteringen fick Centerpartiet, Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna 15 röster. Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna samlade 15 röster. Därmed föll förslaget.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer