Torsdag 25 april 2019

Karlsborgs lokalvårdare åter kommunala

Kommunalrådet Peter Lindroth (S) fick knapp majoritet för att återföra lokalvårdarna i kommunens regi.
Kommunalrådet Peter Lindroth (S) fick knapp majoritet för att återföra lokalvårdarna i kommunens regi.

Tack vare stöd från Sverigedemokraterna kunde Socialdemokraterna och Vänsterpartiet återta städning och lokalvårdare i Karlsborg i kommunens egen regi.

I Karlsborgs kommunstyrelse hade allianspartierna drivit igenom ett beslut som skulle innebära att Karlsborgs kommun fortsätter inhandla privata entreprenörer till kommunens städverksamhet.

Sedan 2010 har två privata aktörer skött dessa verksamheter på entreprenad. Kostnaden har blivit lägre för kommunen, men kritik har funnits mot kvaliteten i det utförda arbetet.

Men på kommunfullmäktige fick kommunstyrelsens ordförande Peter Lindroth (S) och hans socialdemokrater stöd av Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna för att istället driva verksamheten i kommunens regi. Miljöpartiet valde att avstå från att rösta,  vilket ledde till voteringssiffrorna 16 – 14.

Karlsborgs kommun leds av Socialdemokraterna och Moderaterna, som dock hade olika uppfattningar i denna fråga.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet