Lördag 17 november 2018

Klas Johansson ny polischef i Väst

Klas Johansson har utsetts till ny chef för Polisregion Väst. Fotograf Lars Hedelin.
Klas Johansson har utsetts till ny chef för Polisregion Väst. Fotograf Lars Hedelin.

Rikspolischefen Anders Thornberg har utsett Klas Johansson till ny chef för Polisregion Väst.

Klas Johansson är i dag tillförordnad regionpolischef i Väst och har innehaft funktionen i tre månader.

– Jag är stolt över att ha fått rikspolischefens förtroende och jag kommer att göra allt som står i min makt för att regionen ska fortsätta att vara väl framme i arbetet för att öka tryggheten och minska brottsligheten, säger Klas Johansson.

– Vi har en bra verksamhet, inte minst när det handlar om metodutveckling och att vara drivande i samarbete med övriga aktörer i våra utsatta områden.

Klas Johansson brinner för ytterligare en stor fråga: polisen ska vara en attraktiv arbetsgivare och se till att locka till sig nya medarbetare men också att jobba hårt för att behålla de medarbetare som redan finns. Arbetsmiljön, både den fysiska och den psykosociala är viktig, liksom en uppvärdering av polisyrket som ska synas i lönekuvertet.

Klas Johansson efterträdde den tidigare regionpolischefen i Väst, Klas Friberg, den 12 mars i år. Han lämnade då sin tjänst som regionpolischef i Nord. Han har tidigare varit länspolismästare i Skåne och i Halland och har en 36-årig polisiär karriär bakom sig.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer