Torsdag 30 mars 2023

Konserter för 65+ i Skövde kommun

PÅ SCENEN. I slutet av november blir det konserter för alla som är 65 år eller äldre i Skövde kommun. På scenen står Jessica Andersson och Kalle Moraeus med band. Foto: Skövde kommun 
PÅ SCENEN. I slutet av november blir det konserter för alla som är 65 år eller äldre i Skövde kommun. På scenen står Jessica Andersson och Kalle Moraeus med band. Foto: Skövde kommun 

Kalle Moraeus med band och gästartisten Jessica Andersson kommer spela i Arena Skövde den 29 och 30 november. Alla som är 65 år eller äldre och bor i Skövde kommun är välkomna.

Konserten är ett initiativ från sektor vård och omsorg och anordnas som en del av arbetet för att motverka ensamhet. Under konserten kommer besökarna även att få information om de verksamheter och utbud som ges av kommun, föreningar och frivilliga för äldre.

– Det känns roligt att kunna erbjuda detta efter nästan två år med en pandemi där framför allt våra äldre riskerat att bli ensamma och isolerade. Vi ser detta som en kick off och ett avstamp för framtiden där vi sakta börjar återgå till ett mer normalt liv, säger Jonas Engelbrektsson avdelningschef för äldreboenden, i ett pressmeddelande.

Det blir totalt tre konserter, två den 29 och en den 30 november. Konserten den 30 november kommer dessutom att livestreamas till alla äldreboenden i kommunen.

Lika stor chans

Det finns dock ett begränsat antal platser till konserterna och det är först till kvarn som gäller. Konserterna är sedan kostnadsfria, men det behövs biljett för att delta.

Biljetterna i sin tur går att få hemskickade men man kan också hämta ut sin biljett på Next Skövde – det är lika stor chans att få en biljett oavsett om man vill ha sin biljett hemskickad eller om man vill hämta den själv.

Mer information om hur man får sin biljett finns i det informationsblad som alla 65 åringar eller äldre i Skövde kommun har fått hemskickat.

De ansvariga i kommunen uppmanar också till att fortsatt hålla distans och att personer med förkylningssymtom ska stanna hemma.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet