Onsdag 26 september 2018

Kulturordförande avgår i Skara

Turbulensen på Skara kommuns kulturförvaltning ledde till att ordförande i kulturnämnden Laila Skantz avgick på måndagskvällen.
Turbulensen på Skara kommuns kulturförvaltning ledde till att ordförande i kulturnämnden Laila Skantz avgick på måndagskvällen.

Turbulensen i Skara kommuns kulturförvaltning leder nu till att ordförande Laila Skantz (S) avgår som ordförande i nämnden. Ny ordförande är Martin Johansson (V).

Ordföranden i Skara kommuns kulturnämnd Laila Skantz (S) meddelade vid måndagskvällens kommunfullmäktigemöte att hon avgår.

Tidigare har kulturchef Lars Lundgren lämnat sin tjänst efter stark kritik från bland annat fackliga organisationen DIK-förbundet.

-Den senaste tidens oro inom kulturförvaltningen har påverkat kultur- och fritidsnämnden. Det har begåtts misstag och förvaltningschefen har lämnat sin tjänst. Jag har som ordförande ansvaret för nämndens verksamhet. Det har aldrig varit min mening att skada verksamheten. Därför väljer jag idag att kliva åt sidan för en ny ordförande, sa Laila Skantz på Skara kommunfullmäktige.

Kommunfullmäktige valde vänsterpartisten Martin Johansson till ny ordförande.

Laila Skantz kommer sitta kvar i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer