Onsdag 30 november 2022

Länsstyrelsen beslutar om max åtta personer

Länsstyrelsen i Västra Götaland har beslutat att förbjuda allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare. Detta gäller även om deltagarna sitter med behörigt avstånd till varandra, begravningar är enda undantaget.

Dagens beslut innebär att det från och med imorgon, tisdagen den 24 november, är förbjudet att anordna allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare. Beslutet handlar om att begränsa den nu mycket allvarliga smittspridningen av covid-19.

Regeringen har beslutat om undantag för begravningar, som även gäller i Västra Götaland. Det får samlas maximalt tjugo personer vid begravningsgudstjänster, urnsättningar och liknande. Undantaget är lika för alla, oavsett trosinriktning.

Beslutet gäller Västra Götalands län. Varje länsstyrelse kommer att besluta om egna föreskrifter eftersom landets länsstyrelser är självständiga myndigheter.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet