Torsdag 23 mars 2023

100 nya jobb i Källby när Dafgårds bygger nytt

Foto: Dafgårds
Foto: Dafgårds

Dafgårds bygger ny fabrik i Källby för produktion av framtidens helt växtbaserade charkprodukter. Den nya fabriken kommer att kosta 300 miljoner kronor och ska innebära 100 nya arbetstillfällen, enligt ett pressmeddelande från Dafgårds.

Anläggningen kommer husera två olika produktionslinjer och den totala ytan kommer vara över 4000 kvadratmeter. Första produktionen kommer starta i början på 2022 och projekteringen är inne i en slutfas.

– Vi samarbetar med världens främsta experter inom växtbaserad mat och är väldigt glada att vi ligger i framkant. Källby ligger bra till för framtiden. säger Lena Gunnarsson, utvecklingschef på Dafgårds i pressmeddelandet.

Detta är en av flera satsningar i Götene kommun på slutet. I mars berättade Arla att företaget satsar 95 miljoner på tillverkning av matfett, och Semper investerar i ny lagerbyggnad i Götene.

– Götene kommun håller på att bli Sveriges Silicon Valley för mat, säger Carl Dafgård, delägare av Gunnar Dafgårds AB. Tack vare att vi är en jordbruksbygd så finns här enorm mycket kunskap och erfarenhet. Vi har ett värdefullt kluster här. Vi finns mitt i Sverige med prisvärda boenden och storslagen natur. Allt detta gör att vi har lätt att attrahera talanger. I Skaraborg och Götene finns de förutsättningar som krävs för ett företag som vårt att fortsätta utvecklas.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet