Torsdag 17 oktober 2019

DM seglar in över Lidköping

Under nästa vecka hålls DM i segelflyg på Hovby flygplats i Lidköping. 16 ekipage är anmälda och ska göra upp om vem som snabbast tar sig fram genom lufthavet.
– Vi hoppas på bra väder och spännande tävlingar, säger tävlingsledare Torbjörn Olsson.

Tävlingen äger rum 13 till 19 juli och deltagarna är piloter från segelflygklubbarna i västra regionen. Man
tävlar i två sammanslagna klasser, klubb- och 18-meters, och använder koefficienter för att kompensera för segelflygplanens olika prestanda.

– Tävlingarna är hastighetstävlingar, där det gäller att med hjälp av termiken, alltså uppvindarna, snabbast ta sig runt en förutbestämd bana. Längden på banorna kan vara från 10 mil om vädret är svagt och uppåt 50 mil om det är riktig bra, säger Torbjörn Olsson i ett pressmeddelande.

Deltagarna kommer från Lidköping, Herrljunga, Borås och Göteborg. De flesta har har med sig lagmedlemmar och familjer och campar på flygplatsen. Dessutom medverkar ett 20-tal funktionärer från arrangerande Lidköpings Flygklubb.

En nyhet är att man kommer att använda RST-Online som har nya DM-funktioner för administration och poängberäkning av tävlingen.

– Detta bör leda till stora förenklingar och vi kan förvänta oss snabba och exakta resultatredovisningar, säger Torbjörn Olsson.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet