Onsdag 26 september 2018

M i Lidköping stöds ej av övriga alliansen

Foto: Fredrik Andersson
Foto: Fredrik Andersson

Moderaterna i Lidköping får inte stöd av övriga allianspartier för sina JO-anmälan riktad mot Lidköpings kommundirektör. JO konstaterar också att inget fel har gjorts av kommunen.

Moderaterna i Lidköping har anmält kommundirektör Jan Fransson till Justitieombudsmannen (JO) för att partiet inte fått ta del av ett besparingsförslag från social- och arbetsmarknadsförvaltningen som presenterats för nämnden. M anser också att kommunens tjänstemän inte hanterat ärendet tillräckligt skyndsamt.

Lidköping styrs av en rödgrön majoritet bestående av S, V och MP. Men Moderaterna får inte heller stöd för sitt agerande av övriga allianspartier. Till tidningen NLT har Lillemor Holgersson (C) uttalat att hon tycker Moderaterna är ”onödigt hetsiga”. Även liberalen Pär Johnsson avvisar anmälan:

-Vi vill inte starta ett krig mellan politiker och tjänstemän. Det är istället viktigt med dialog och att bygga förtroende, säger han.

Enligt NLT så har JO den 15 februari avvisat anmälan och meddelat att den inte ger anledning till någon särskild åtgärd från JO:s sida.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer