Tisdag 3 oktober 2023

Manifestationer för sjukhuset i Lidköping

Foto: Skaraborgs sjukhus
Foto: Skaraborgs sjukhus

Den 4 februari ska demonstrationen ”Stoppa nedmonteringen av sjukhuset i Lidköping” anordnas i Lidköping. Demonstrationståget utgår från De la Gardiegymnasiet och avslutas vid Dinascenen.

”Ett sparförslag ligger och akutflödet är hotat på sjukhuset i Lidköping. Var med och stoppa nedmonteringen av sjukhuset”, skriver arrangörerna som också samlar in namnunderskrifter för att visa att boende i sjukhusets upptagningsområde vill ha akuten kvar.

Sparkrav för att få Skaraborgs sjukhus ekonomi i balans är orsaken till oron bakom protesterna.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Senaste nyheterna
Tores gamla mack blir byggnadsminne Kläder för små och stora Dyr fjärrvärme i Falköping och Grästorp Ingen ersättning för skador nära skyddad skog Gör dig redo för höst och vinter! Gör sig redo med nya tomter Litterära herrgården väcktes ur glömskan Så tar sig ditt barn säkert till skolan själv Världsläget styr även modet Katja föreläser om självskadebeteende och ätstörningar