Tisdag 25 september 2018

Miss försenar tågdepå i Lidköping

Foto: Fredrik Andersson
Foto: Fredrik Andersson

Det kommer dröja innan Västtrafik kan använda den nya tågverkstaden i Lidköping. Detta på grund av kommunens miss att anmäla det nya spåret till Transportverket.

Tidningen NLT uppger att den nya tågverkstaden i Lidköping inte kan tas i drift förrän till sommaren. Orsaken är att Lidköpings kommun glömt att anmäla de nya 100 meter långa rälsen till Transportstyrelsen. Transportstyrelsen måste godkänna den nya banan.

Om två veckor skulle tågdepån invigas. Syftet är att säkra reparationer av lok och vagnar i Lidköping. Idag får trasiga lokal transporteras till Nässjö för reparation.

-Depån kommer, när den är i drift, bidra med säkrad tillgång till fordon och förbättring för Västtrafiks kunder i form av pålitligare tågtrafik på Kinnekullebanan, skriver byggansvarig Lidköpings Näringslivsfastigheter på sin hemsida.

Transportverket har lovat att snabbehandla ansökan från kommunen, vilken lämnades in i februari. Handläggningstiden hos Transportstyrelsen är normalt fyra månader. Tillstånd kan förhoppningsvis lämnas senare i vår. Invigningen av depån är nu flyttad till juni månad.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer