Tisdag 3 oktober 2023

Såtenäs rekryterar personal

Foto: Louise Levin/Försvarsmakten
Foto: Louise Levin/Försvarsmakten

Skaraborgs flygflottilj F 7 på Såtenäs behöver rekrytera ny personal. Flottiljen har ett stort behov av såväl nyrekrytering som rekrytering av erfaren personal. Detta är en följd av att flottiljen från 2016 åter blir krigsförband.

Från 2016 så är F 7 återigen ett krigsförband i samtliga ingående delar.

Under drygt tio år har flottiljen till stor del varit en renodlad utbildningsorganisation på stridsflygsidan, samtidigt som flottiljen varit ett krigsförband inom transport- och specialflygverksamheten.

Därför kommer både utbildnings- och övningsverksamheten nu öka väsentligt.

– De närmaste tre åren behöver vi rekrytera 183 nya medarbetare, säger personalchef Lotta Tiller. Vi behöver både anställa nya medarbetare och rekrytera personal med gedigen erfarenhet från militärt arbete.

Förutom att F 7 går till att vara ett krigsförband igen så räknar flottiljen också med ett relativt stort antal pensionsavgångar under de kommande tre åren.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Senaste nyheterna
Tores gamla mack blir byggnadsminne Kläder för små och stora Dyr fjärrvärme i Falköping och Grästorp Ingen ersättning för skador nära skyddad skog Gör dig redo för höst och vinter! Gör sig redo med nya tomter Litterära herrgården väcktes ur glömskan Så tar sig ditt barn säkert till skolan själv Världsläget styr även modet Katja föreläser om självskadebeteende och ätstörningar