Onsdag 26 september 2018

VM-final i Lidköping

Foto: Fredrik Andersson
Foto: Fredrik Andersson

Nästa års VM-final i superenduro kommer att avgöras i  Sparbanken Lidköping Arena. På Påskafton. Nyheten presenterades i samband med Hard Race Enduro på Hovby Flygplats i lördags.

Då avgjordes Hard Race Enduro, som Skaraborgsbygden skrev om i förra numret.

Superenduro beskrivs ofta som en blandning av enduro och supercross, med svåra hinder och höga hopp. Till VM-finalen kommer förare från alla världens hörn.

– Det finns ett stort intresse för motorfordon i Lidköping med evenemang som Hjulafton, och nu senast Power Big Meet och vi har därmed blivit en etablerad motorstad. Det är viktigt för oss att öka besöksnäringen och det här är en del i detta, säger Lidköpings Kommunalråd Jonas Sundström (S) i ett pressmeddelande.

Att Lidköping tilldelats denna tävling är ett resultat av en sju år lång dialog mellan Lidköping Kommuns Glenn Rytterfjell och företaget Bergman Trading som blir lokal arrangör i Sverige av VM-finalen.

Årets VM-final avgjordes i franska Albi. Tidigare år har finalen körts i bland annat München, Madrid och Barcelona. Så Lidköping är i gott sällskap.

 

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet