Tisdag 3 oktober 2023

Louise Grabo (C) tar plats i inflytelserik EU-kommitté

Louise Grabo (C)
Louise Grabo (C)

27-åriga Louise Grabo från Vara, har nominerats av regeringen att ta plats i Sveriges delegation i europeiska ekonomiska och sociala kommittén (EESK). Där kommer hon representera Sveriges unga under de kommande fem åren.

EESK är ett av unionens rådgivande organ och består av företrädare från det europeiska civilsamhället och näringslivet. Organets uppdrag är att granska och kommentera kommissionens och parlamentets lagförslag.

Louise roll blir att garantera att barn och ungas perspektiv tas i beaktande och blir en naturlig del av beslutsprocesserna:

”EU:s institutioner är tyvärr lite mossiga och homogena och det finns få unga bland beslutsfattarna. Därför känns det viktigare än någonsin att få chansen att lyfta ungas perspektiv och driva på för att skapa politik som ger unga den framtid de förtjänar. Det räcker inte bara med fina ord utan nu behövs handling”, säger hon i ett pressmeddelande.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Senaste nyheterna
Tores gamla mack blir byggnadsminne Kläder för små och stora Dyr fjärrvärme i Falköping och Grästorp Ingen ersättning för skador nära skyddad skog Gör dig redo för höst och vinter! Gör sig redo med nya tomter Litterära herrgården väcktes ur glömskan Så tar sig ditt barn säkert till skolan själv Världsläget styr även modet Katja föreläser om självskadebeteende och ätstörningar