Söndag 19 augusti 2018

Marga Brisman lämnar Skaraborgs Sjukhus

Foto: Pressbild
Foto: Pressbild

Marga Brisman lämnar jobbet som chefläkare på Skaraborgs Sjukhus (SkaS). Istället blir hon ny chef för enheten patientsäkerhet på koncernkontoret. Hon blir samtidigt biträdande regionchefläkare.

Marga Brisman har varit verksam på SkaS i drygt 9 år, bland annat som områdeschef och de senaste 2,5 åren som chefläkare. Hon har varit en drivande kraft i utvecklingen av patientsäkerhetsarbetet och även haft regionala utvecklingsuppdrag.

– Med sin gedigna erfarenhet, kompetens och systemförståelse kommer Marga ha en viktig roll i utvecklingen av patientsäkerheten inom Västra Götalandsregionen. En viktig del i uppdraget är att integrera patientsäkerhetsarbetet i utvecklingen av hälso- och sjukvården i nära samarbete med andra enheter och avdelningar inom Koncernkontoret samt med förvaltningarna och andra aktörer, säger Karin Möller, regionchefläkare och biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör, i ett pressmeddelande.

– Margas uppdrag är att utveckla enheten som strategiskt stöd till politik, förvaltningar och verksamheter inom området.

Marga Brisman tillträder tjänsten på Koncernkontoret 1 april 2018

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet