Fredag 25 juni 2021

Mariestad startar kulturskola

SIKTET. Med flera spännande ämnen har kulturskolan i Mariestad siktet inställt på framtiden.
SIKTET. Med flera spännande ämnen har kulturskolan i Mariestad siktet inställt på framtiden.

Nu tar Musikskolan i Mariestad klivet till att bli en kulturskola. Nya ämnen från och med i höst blir teater och musikproduktion. Dessutom finns fler spännande nyheter planerade framöver.

Kulturskolechef Kajsa Stenberg Axelsson och hennes kollegor är förväntansfulla inför höstens kulturskola.

– Kulturskolan är verkligen något vi har sett fram emot och längtat efter. Förberedelserna inför hösten pågår för fullt, just nu håller vi på att anpassa lokalerna för de nya ämnena, säger Kajsa Stenberg Axelsson i ett pressmeddelande.

Två nya lärare kommer att dyka upp i höst på kulturskolan. De nya pedagogerna kommer att jobba med teaterverksamheten, där ett av målen är att sätta upp minst en föreställning om året.

Ska växa ytterligare

– Vi vet att det har varit efterfrågat och det känns bra att kunna erbjuda teater, säger Kajsa Stenberg Axelsson och fortsätter:

– I kursen Musikproduktion studio 3 får eleverna lära sig att skapa musik från grunden med hjälp av dator. Programmering, produktion och proffsiga program gör att du snart kan bli din egen dj.

Tanken är också att kulturskolan ska växa ytterligare nästa år – med spännande ämnen i form av cirkusskola och bild.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet