Söndag 19 augusti 2018

Cecilia återvänder till Lockerud

Cecilia Habib Westh inledde sin innebandykarriär i Lockerud hemma i Mariestad. Foto: Idrottsfoto
Cecilia Habib Westh inledde sin innebandykarriär i Lockerud hemma i Mariestad. Foto: Idrottsfoto

IBK Lockerud har fått ett fint nyförvärv till nästa säsong. Cecilia Habib Westh återvänder efter fem säsonger i Pixbo i högsta ligan.

I Pixbo har Cecilia bland annat hunnit med att vinna SM-guld.

– Efter fem år i Göteborg så är det väldigt skönt att komma hem igen, och spela i IBK Lockerud Mariestad som har påbörjat en spännande satsning. Det kommer självklart bli jobbigt att lämna en förening och lag som jag trivts i under fem år. Men det ska bli skönt att komma tillbaka till min familjära hemstad och förening, säger Cecilia Habib Westh till Lockeruds webbsida.

Tränaren Jonas Boväng är av naturliga skäl glad.

– Med Cecilia får vi in en spelare som gör jobbet i alla lägen, bra skott och med rutin från SSL. Vi har påbörjat en träningskultur som vi fortsätter sätta, och målet att nå SSL bygger vi vidare på. Här kommer hon in med erfarenhet till laget, och kommer lyfta nivån ytterligare, med att ställa krav och bidra på och utanför plan. Hon kommer leda laget i Allsvenskan på ett föredömligt sätt tillsammans med redan ledande spelare som vi redan har, säger han till klubbens webbsida.

Lockerud misslyckades med att ta klivet upp i SSL den gångna säsongen men satsar nu på att ta klivet upp nästa säsong. Den här gången med Cecilia Habib Westh i laget.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer