Tisdag 7 juli 2020

Cykelbana till Otterbäcken räddas

Den nyrenoverade cykelbanan vid riksväg 26 utanför Otterbäcken var nära att grävas upp av misstag. Anledningen var den fiberdragning som ska binda samman Göteborg, Stockholm och Malmö.

– Vi hann sätta igång grävmaskinen och börja gräva en bit, sedan slog kommunen larm och vi hade ett givande samråd, säger Netels projektledare Sasha Kojadinovic till Mariestads-Tidningen.

Det är trångt på riksväg 26 mellan Hasslerör och Kristinehamn. På den aktuella sträckan utgörs den östra sidan av berg, vilket fördyrar och försvårar arbetet. Därför valde Netel att påbörja grävningen på den västra sidan. Men utrymmet är knappt och i marken mellan cykelbana och viltstängsel finns redan en högspänningsledning och ett kommersiellt fibernät.

Hur lösningen för fiberdragningen blir vet inte Sascha Kojadinovic, men samtalen mellan entreprenören och kommunen fortsätter.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer