Måndag 19 april 2021

Fyrarna på Harnäs udde renoveras

Vänern.
Vänern.

Harnäs intresseförening i Sjötorp har fått 150 000 kronor av länsstyrelsen för renovering av de två fyrarna på Harnäs udde.

De två fyrarna på Harnäs udde har länge varit i behov av renovering. Fyrarna lider av såväl fuktskador som mögel och flagnande färg.

För fyra år sedan kunde Harnäs intresseförening renovera fyrvaktarbostaden. Nu har samma förening fått stöd av länsstyrelsen för att också renovera fyrarna, som föreningen fick ansvar för 2018. Då släppte Sjöfartsverket sitt ansvar för fyrarna.

Ordföranden Tony Andersson de la Rosée och Peter Stridkvist berättar för Mariestads-Tidningen att föreningen mer eller mindre består av idel hantverkare. I dag har föreningen 16 medlemmar och medelåldern är hög.

– Det är en utmaning helt klart. Det är svårt att få med de yngre generationerna i föreningslivet, konstaterar Tony och Peter till Mariestads-Tidningen.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer
Senaste nyheterna
Cederqvist till Djurgården Ingen fotboll i Skaraborg före 3 maj Digitala hjälpmedel ska rädda välfärden Anna-Karin lever sin lantliga dröm med åsnor Alla hästar ska registreras Vill bygga stor anläggning för biogas Kundernas val styr mjölkbondens vardag Födda 1956 och tidigare vaccineras i Västra Götaland Monica slår ett slag för röjsågen Djurskyddskontrollen har påverkats av pandemin