Torsdag 1 juni 2023

Lockeruds tränare slutar

Jonas Boväng (till höger) lämnar uppdraget som tränare för Lockeruds damlag. Foto: Fredrik Andersson/arkiv
Jonas Boväng (till höger) lämnar uppdraget som tränare för Lockeruds damlag. Foto: Fredrik Andersson/arkiv

Lockeruds tränare Jonas Boväng lämnar klubben efter den här säsongen. Men han vill gärna avsluta med att ta laget upp till högsta innebandyligan SSL.

Lockeruds damlag har kämpat för att komma upp i SSL de senaste säsongerna och då har Jonas Boväng varit tränare. Men nu är det klart att 46-åringen slutar efter säsongen. Det meddelar Lockerud på klubbens webbsida.

”Jonas Boväng har meddelat sportgruppen att säsongen 2019/20 blir hans sista säsong i IBK Lockerud Mariestad. Han tog över damlaget 2017/18 och är nu inne på den tredje säsongen med laget. Efter 2 SSL Kval och serieledning just nu, då halva serien är spelad i Allsvenskan Västra denna säsong. Vi är tacksamma för hans arbete, och tycker det är seriöst att ge föreningen tid att rekrytera en efterträdare”, skriver Lockerud.

Jonas Boväng har i nuläget inte klart med en ny klubb. Han utvecklar sitt resonemang i Mariestads-Tidningen.

– Jag känner att jag är klar här. Vi har byggt om laget inför alla mina tre år här och inför det här året hade jag kanske önskat att vi hade kommit lite längre. Det har med min ambition att göra och när nästa år kan komma att bli liknande vill jag lämna över till någon som kan bygga vidare, säger Jonas Boväng till MT.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer
Senaste nyheterna
Hästar riskerar att fastna vid gränsen Skador på skogen fortsatt för höga Folket och NATO Allt fler barn insjuknar i diabetes typ 1 När vill du bli firad? De vill skydda skaraborgska berg från uranbrytning De lyfter fram dold kvinnohistoria På plats i demokratins högborg Gemenskap är drivkraften i spelföreningen Ökad självmordsrisk för äldre män på landsbygd