Tisdag 21 maj 2019

Mariestad får nobben av Migrationsverkets chef

Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik. Fotograf: Tomislav Stjepic
Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik. Fotograf: Tomislav Stjepic

Nej. Migrationsverkets generaldirektör kommer inte träffa Mariestads kommun för att diskutera verkets eventuella flytt av sitt Mariestadskontor till Skövde.

Mariestad riskerar att förlora Migrationsverkets mottagningsenhet, när hyresavtalet för nuvarande lokaler går ut om två år. Kommunen har fått ”tydliga signaler” om att verket planerar för en sådan flytt

Därför vill kommunen diskutera frågan med såväl Migrationsverkets generaldirektör som med ansvarig civilminister Ardalan Shekarabi (S).

Generaldirektör Mikael Ribbenvik svarar nu kommunen att han uppskattar att kommunen värdesätter verkets närvaro, men hänvisar kommunen till verkets regionala ledning. Han bekräftar också att en flytt till Skövde är ett alternativ som utreds. Men att beslut i frågan fattas av regionchefen.

Enligt Mariestads-Tidningen är Mariestads kommunalråd Johan Abrahamsson (M) kritisk mot generaldirektörens ”icke-svar” och att generaldirektören gömmer sig bakom sin regionchef.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer