Onsdag 2 december 2020

Mariestad och Gullspång bäst på webben

Regionen satsar nio miljoner kronor kommande år på informationssäkerhet.
Regionen satsar nio miljoner kronor kommande år på informationssäkerhet.

Mariestad, Ljusdal, Västerås och Gullspång rankas högst i årets undersökning av kommunernas webbplatser.

För åttonde året i rad har Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) genomfört webbundersökningen ”Information till alla” för att undersöka innehåll och kvalitet på kommunernas webbplatser.

Under sommaren 2016 skattade 240 kommuner själva om det gick att hitta svar via kommunens webbplats på de dryga 250 frågor som har ställts även i tidigare undersökningar.

Det har handlat om frågor om till exempel vilka förskolor som finns i kommunen, öppettider på återvinningsstationen eller hur man ansöker om hjälp inom äldreomsorgen. Självskattningen har visat att de flesta kommuner bedömer att det går att hitta.

Två kommuner i Skaraborg finns i toppen. Det är Mariestad och Gullspång.

-Vi arbetar ständigt med att förbättra kommunens hemsida, det är ett viktigt arbete som gör skillnad för medborgarna. Att gullspang.se får ett sånt jättebra resultat i jämförelse med resten av Sveriges kommuner är oerhört roligt säger Elin Asp, stabschef på Gullspångs kommun.

När det gäller att hitta kontaktuppgifter så finns Grästorps kommun med bland de åtta bästa kommunerna i landet.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer
Senaste nyheterna
Bedragerskans liv blir bok Dramatisk ökning av bildelsstölder Elisa tävlar i Melodifestivalen SLU Skara och Sparbanken Skaraborgs innovationspris 670 miljoner ska minska vårdköerna Nytt förslag till reglering av viltutfodring Ramåker fortsätter som räddningschef Bedrägeriförsök i Transportstyrelsens namn Fortsatt många covidpatienter i Skövde Största höstvetearealen – någonsin