Torsdag 9 april 2020

Miljardsatsning i Mariestad

Metsä Tissue har ansökt om ett nytt miljötillstånd i Mariestad. Under den första fasen omfattar planen en ny mjukpappersmaskin, ett automatiserat lager och en kontorsbyggnad på pappersbruket i Mariestad. Den potentiella investeringen under den första fasen beräknas till cirka 230 miljoner euro.

Metsä Tissue har idag påbörjat en miljötillståndsprocess och en inledande genomförbarhetsstudie i syfte att skapa förutsättningar för en dubblerad produktion av mjukpapper i två faser. I projektet ingår även uppförande av ett automatiserat lager och en kontorsbyggnad på anläggningen i Mariestad.

Studien förväntas slutföras under det första halvåret 2021, vilket innebär att det slutgiltiga investeringsbeslutet för den första fasen kan fattas under andra halvåret 2021, efter att miljötillståndet har beviljats. Under den första fasen skulle de planerade investeringarna öka Mariestads årliga produktion av mjukpapper med 50 000 ton år 2024. Planerna och projektets omfattning kan komma att ändras baserat på den inledande genomförbarhetsstudien.

– Skandinavien är vår viktigaste marknad och vi utvecklar vår verksamhet här. Produktion av mjukpapper är lokalt präglad så vi vill vara nära våra kunder för att bättre kunna motsvara den ökande efterfrågan. För oss är Sverige och Mariestad en bra verksamhetsmiljö och en möjlighet att utveckla företaget med vår professionella och engagerade personal, säger Esa Kaikkonen, CEO på Metsä Tissue, i ett pressmeddelande.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Senaste nyheterna
– Vår beredskap är god Sverigevänner! Skriver öppet brev till kommunerna Ett dåligt förslag Fredrik från Skara prisad på filmfestival i Hollywood En blomma för varje offer Oro när vägföreningar tvingas ställa in årsmöten – Satsa på Skaraborgs besöksnäring Konstrundan genomförs i Falköping Tidan pilotområde för vattenvård