Söndag 19 augusti 2018

S och C ändrar beslut om polisanmälningar

S och C upphäver Mariestad kommunstyrelses tidigare beslut om att polisanmäla ensamkommande ungdomar som fått sin ålder uppskriven.

I Mariestad kommun bildar Socialdemokraterna och Centerpartiet majoritet i kommunstyrelsens arbetsutskott när kommunen nu upphäver arbetsutskottets tidigare beslut i somras om att polisanmäla ensamkommande som fått sin ålder uppskriven för brott mot bidragsbrottslagen. Det uppger Mariestads-Tidningen.

– Åldersuppskrivningen är alldeles för rättsosäker, säger Anders Karlsson (C) till Mariestads-Tidningen.

Det var moderata kommunalrådet Johan Abrahamsson som polisanmält två ensamkommande med uppskriven ålder för brott mot bidragsbrottslagen. Han gjorde det med stöd av tidigare beslut i kommunstyrelsens arbetsutskott. Men nu upphäver alltså arbetsutskottet detta beslut.

Arbetsutskottets två moderater röstade mot beslutet, men två socialdemokrater och en centerpartist bildade majoritet. Mariestad kommun leds av allianspartierna M,C,FP och KD, men Anders Karlsson (C) menar att beslutet inte ska påverka samarbetet.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer