Torsdag 30 mars 2023

Muharrem Demirok vald till ny partiledare

Muharrem Demirok, ny partiledare för Centerpartiet.
Muharrem Demirok, ny partiledare för Centerpartiet.

Muharrem Demirok under torsdagen till ny partiledare för Centerpartiet, efter Annie Lööf. Det skedde på partiets extrastämma i Helsingborg.

Under torsdagen samlades ombud från hela landet i Helsingborg för den extrainsatta partistämman som aviserades strax efter Annie Lööfs avgångsbesked i september. Tidigt i januari i år presenterade valberedningen sitt förslag till ny partiordförande, efter den öppna process som pågått under hösten med tre olika kandidater och många samtal med medlemmar. Valberedningens förslag klubbades av stämman med acklamation.

– I dag känner jag mig väldigt ödmjuk och stolt. Ödmjuk inför den utmaning som vi tillsammans ska ta oss an, stolt över det förtroende som partiet har visat mig nu när jag är vald. Det är en otrolig förmån att få vara med och påverka Sveriges utveckling framåt tillsammans med centerrörelsen, säger Muharrem Demirok, i ett pressmeddelande.

Muharrem Demirok är den trettonde partiledaren för Centerpartiet. Till förste vice ordförande valdes Daniel Bäckström och till andre vice ordförande Ulrika Liljjeberg. Dessutom valdes två ledamöter till det verkställande utskottet: Martin Ådahl och Madelaine Jakobsson.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet