Torsdag 16 augusti 2018

Får i Mullsjö rivna av lodjur

Skyddsjakten mot lodjur, runt Mullsjö, som gick ut den 3 februari, gav inget resultat. Istället har ytterligare två får dödats av lodjur. Nu kan det bli aktuellt med ny skyddsjakt.

Ytterligare två får har dödats av lodjur i Mullsjö-trakten. Fåren hittades i en hage norr om Mullsjö. Under ett års tid har 17 får dödats av lodjur i området.

Det kan nu bli aktuellt att åter förnya den skyddsjakt som avslutades på lördagen, den 3 februari. Det var länsstyrelsen i Jönköpings län som i början av januari beslutade om skyddsjakt. Men denna har  alltså inte gett något resultat. Det berörda området sträcker sig från Hökensås norr om Mullsjö och Furusjö samt kring sjön Stråken.

Så sent som i november 2017 genomfördes ytterligare en skyddsjakt mot lodjur i området, även den gången utan att djuret skjutits.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer