Tisdag 3 oktober 2023

Nästa steg för att utveckla Skövde stadskärna

FOKUS. Joakim Gustafsson är ny destinationsutvecklare med fokus på stadskärnan i Skövde. Foto: Next Skövde
FOKUS. Joakim Gustafsson är ny destinationsutvecklare med fokus på stadskärnan i Skövde. Foto: Next Skövde

Under drygt tre år har ett projekt med att utveckla Skövde stadskärna pågått. Nu tar vi nästa steg när arbetet går från projektform till att drivas som en mer långsiktig process. Next Skövde har tagit över processansvaret och anställt en destinationsutvecklare med fokus på stadskärnan.

I mitten av augusti tillträdde Joakim Gustafsson tjänsten som destinationsutvecklare med fokus på stadskärnan och med placering hos Next Skövde. Joakim kommer närmast från ett liknande uppdrag i Alingsås kommun. Han har lång erfarenhet av utvecklingsarbete, marknadsföring samt projekt- och processledning. Bland hans tidigare arbetsgivare finns Essunga kommun, Lundsbrunns kurort, Svenska Spel och Västtrafik.

– Vi är glada över att nu ha kommit i mål med rekryteringen och att kunna ta oss an uppdraget att leda det fortsatta arbetet med stadskärnans utveckling. Joakim kommer in med tidigare erfarenheter från att jobba med centrumutveckling som vi kommer ha stor glädje av, säger Mats Olsson, VD på Next Skövde, i ett pressmeddelande.

Väldigt bra läge

Under hösten görs nu en nystart av arbetet där befintliga arbetsgrupper kommer att aktiveras, nya arbetsgrupper kommer att startas upp och en plan framåt kommer att formas.

– Det blir naturligt med både uppstart och omstart kring stadskärnan nu i höst och det känns som att jag kommer in i ett väldigt bra läge och med goda förutsättningar. Jag har redan märkt att Skövde har gjort ett gott arbete och har många bitar på plats som många andra skulle vara avundsjuka på, säger Joakim Gustafsson.

Arbetet med utveckling av Skövde stadskärna drivs av Next Skövde, Skövde Cityförening, fastighetsägarna i centrum samt Skövde kommun i samverkan.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Senaste nyheterna
Tores gamla mack blir byggnadsminne Kläder för små och stora Dyr fjärrvärme i Falköping och Grästorp Ingen ersättning för skador nära skyddad skog Gör dig redo för höst och vinter! Gör sig redo med nya tomter Litterära herrgården väcktes ur glömskan Så tar sig ditt barn säkert till skolan själv Världsläget styr även modet Katja föreläser om självskadebeteende och ätstörningar