Onsdag 21 oktober 2020

Nu öppnar landets äldreboenden

Från och med den 1 oktober är det återigen tillåtet med besök på landets äldreboenden. Om man vill besöka ett av Skövde kommuns äldreboenden så behöver man förboka sitt besök.

Dörrarna kommer tillsvidare fortsatt att vara låsta för att undvika att få ett för stort antal personer i lokalerna samtidigt.

— Vi vill att alla ska känna sig välkomna till oss, men för att vi ska kunna säkerställa säkra besök behöver vi se till att inte alla kommer samtidigt. Vi måste tillsammans ta ansvar för att det här blir bra, säger Jonas Engelbrektsson, avdelningschef för äldreboenden i Skövde kommun, i ett pressmeddelande.

Även i Tibro är det förbokade besök som gäller. Där kommer alla besök att ske i respektive vårdtagares lägenhet och att det är tillåtet med högst två besökare per vårdtagare, åt gången.

– Som anhörig behöver man ta kontakt med det aktuella boendet för att boka ett besök, så att det inte blir för många besökare vid samma tillfälle, säger vård- och omsorgschefen Rikard Strömqvist.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet