Tisdag 25 september 2018

Ny naturbruksskola i Vänersborg

Regionens nedlagda naturbruksskola i Nuntorp, i Vänersborgs kommun, kan återuppstå. Det är privata naturbruksskolan i Dingle som planerar att lämna in en ansökan om att starta skolan i Nuntorp.

Västra Götalandsregionen stängde för några år sedan sina naturbruksskolor i Strömma i Marks kommun, Dingle i Munkedals kommun samt Nuntorp i Vänersborgs kommun. Redan tidigare har regionen stängt sin skola i Sparresäter, Lerdala.

Av regionens sex skolor blev det bara tre skolor kvar; skogsbruksskolan i Svenljunga samt Uddetorpskolan i Skara samt Sötåsenskolan i Töreboda.

Men de nedlagda skolorna återuppstår som friskolor. Sedan ett år tillbaka bedrivs naturbruksskolor i såväl Dingle som Strömma.

Nu avslöjar tidningen Västsverige att även Nuntorpskolan kan återuppstå, i privat skepnad. Tanken är att Dingle hyr in sig i lokalerna i Nuntorpsskolan.

 

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet