Lördag 16 januari 2021

Nytt event på Billingen i september

Billingen Hike & Trail genomförs för första gången 11-13 september på Billingen och i vackra Vallebygden. Foto: Roger Borgelid/Turistrådet Västsverige
Billingen Hike & Trail genomförs för första gången 11-13 september på Billingen och i vackra Vallebygden. Foto: Roger Borgelid/Turistrådet Västsverige

Den 11-13 september genomförs eventet Billingen Hike & Trail för första gången. Det blir en upplevelsehelg i naturen med vandring eller traillöpning i grupp på platåberget Billingen och i Vallebygden. 

Det finns ett stort intresse för upplevelser kopplade till vandring och trail-löpning, gärna i sällskap med andra och kombinerat med god mat.Nu introduceras det nya eventet Billingen Hike & Trail. Beroende på intresse kan man välja vandring eller upplevelselöpning i grupp. All aktivitet sker på Billingen, i Varnhem och Vallebygden.

”Billingen och Vallebygden bjuder på utmärkta förutsättningar för vandring och trail-löpning. Det tar vi fasta på när vi nu för första gången arrangerar Billingen Hike & Trail”, säger Jessica Bergstrand, destinationsutvecklare på Next Skövde i ett pressmeddelande.

Eventet är ett samarbete mellan Next Skövde, det nystartade företaget Trailhelg samt ett antal andra lokala turistföretag. Förhoppningen från arrangörerna är att detta ska bli ett återkommande event i området.

” Vi är jätteglada över samarbetet med Next Skövde och tror verkligen på den här produkten där vi vill ge förutsättningar för glädje i naturen. Vi hoppas att många kommer snöra på sig skorna och uppleva det fantastiska området till fots, oavsett om man vandrar eller springer”, säger Malin Alner på Trailhelg.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer