Torsdag 2 juli 2020

Ökad godstrafik i Vänerns hamnar

Fartyg i Lidköpings hamn.
Fartyg i Lidköpings hamn.

Godstrafiken på Vänern går som aldrig förr. Mitt i coronakrisen går insjötrafiken bättre än på länge.

Vänerhamn AB rapporterar att godsvolymerna på insjötrafiken på Vänern stadigt ökar. Därmed också vinsterna. Coronakrisen har inte märkts så mycket i den trafiken.

– Vi har faktiskt inte påverkats så mycket. Den här våren har varit bättre än den förra till och med, säger Vänerhamns vd Göran Lidström till tidningen NLT.

De senaste fyra åren har omsättningen ökat från 157 miljoner kronor 2015 till 170 miljoner kronor 2019.

Vänerhamn har hamnar i Otterbäcken, Lidköping, Vänersborg, Kristinehamn och Karlstad. Företaget är en av Sveriges största hamnaktörer med en årlig godsvolym motsvarande mer än 2,5 miljoner ton.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Senaste nyheterna
78 000 kronor till Barncancerfonden Seger för hästnäringen som får friskvårdsstatus Widegren (M) ny ordförande i IPU:s finanskommitté Bilquiz istället för bilträff Digitala vårdmöten ökade med över 200 procent – på en månad Eldningsförbudet upphör i flera kommuner Johnny undersökte äldres attityder kring covid-19 Ridklubben investerar för att minska energiförbrukningen Vardagshjältarna! Fler kommuner vill ha miljömärkt fjärrvärme