Söndag 28 februari 2021

Olinsgymnasiet mot nya mål

CHEF. Ulf Karlsson anställs som vd på Olinsgymnasiet.
CHEF. Ulf Karlsson anställs som vd på Olinsgymnasiet.

Anställer en vd, etablerar sig i Falköping och ansöker om ytterligare program i Götene. Nu satsar Olinsgymnasiet vidare.

Olinsgymnasiets ägare Kristian Wejshag har sedan tidigare verksamhet i både Skara och Götene. Nu satsar han även på att etablera sig i Falköping, samtidigt som en vd knyts till gymnasiet.

– Jag har länge haft som målsättning att rekrytera en vd till Olinsgymnasiet och Ulf Karlsson har alltid stått högst på min önskelista. Vi har haft dialogen tidigare men nu var det dags att försöka ”knyta ihop säcken”. Jag är både stolt och glad över att nu få arbeta tillsammans med Ulf och jag vet vad han kommer att kunna tillföra vår verksamhet och vår framtid.

Del i resan

Den 1 mars börjar Ulf sin anställning och har tidigare arbetat inom skolans värld ibland annat Lidköping och Skövde.

– Jag och Kristian har länge haft en dialog kring skola, och jag har naturligtvis följt Olinsgymnasiets expansion. Jag gillar verkligen det jag ser, och jag ser det som en fantastisk möjlighet och utmaning att få vara med på denna resa framåt, säger Ulf.

En del i den resan är alltså att etablera en ny skolenhet i Falköping – Olinsgymnasiet Falköping.

Flera program

Enligt Wejshag är tanken att följa sin filosofi med att starta en mindre enhet även här.

– Alla ungdomar vill inte gå på stora skolor utan sätter andra värden i fokus såsom trygghet, den familjära känslan och att bli sedd. Det är värden som kanske är enklare att skapa i en skolmiljö med 180 elever istället för 1800, förklarar han.

Programmen som ansöks för skolstart 2022 i Falköping är ekonomiprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet och försäljning- och serviceprogrammet.

Samtidigt ansöker Olinsgymnasiet om en utökning av ytterligare program och inriktningar i Götene, bland annat en yrkesutbildning för Vuxna i lärlingsform – så kallad Vuxlärling.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet